Nasveti in novice

FENG SHUI RITUALI ZA PRIPRAVO NEPREMIČNINE NA NOVO LETO

04.01.2024
Po dolgem času en čisto blogerski zapis. Tak "influenserski", kao. Jezik bo temu primeren. Ker je tema tudi taka, da si jo vzamete za svojo, ali pač ne. Fama glede Feng shuja se je začela, ko je naša direktorica, ki je hkrati moja mati, iz Beograda privlekla cel kup literature na to temo...

...tudi sicer skozi 11 let dela z nepremičninami ter ljudmi, iz pozicije blizu njihovega doma in z vpogledom v njihova privatna življenja, opažam, da vse moje najboljše stranke, najbolj zadovoljne ter izpolnjene s svojim življenjem, verjamejo v neko obliko energije. Tako, da idejo o Feng Shui sem sprejela z odprtimi rokami. Sicer tudi med nepremičninarji kroži šala, da smo nagnjeni k temu, da za vse kar se nam slabo dogaja v življenju radi krivimo razpored pohištva (=Feng shui) :), ker je to pač naše področje. :)

...Pred novim letom sem se slišala z mati. Jo vprašam kaj delaš, in mi reče: "Brišem vrata in okna z raztopino malo kisa, malo soli, cimeta in zrak v prostorih špricam z vodo, v katero sem za 3 ure namočila skorjo citrusov. " Jo vprašam, zakaj to, in mi razloži, da je to po Feng shuiu sveža, nova energija. Najprej se nasmehnem, pomislim, kaj smo mi ena zmešana družina in, že ko sem odložila telefon, sem namakala skorjo citrusov v vodi in brisala vrata  in okna. :) V sekundi sem postala del te sekte. In ne krivite se, če boste to čez vikend počeli tudi vi. Malo je Šiu-Šiu, ampak če vas kdo vpraša je to Feng Shui :).

...in občutek je fantastičen.  Res svež. Ne vem, če je po Feng Shuiu, ampak meni je te raztopine s citrusi ostalo toliko, tako, da sem prebrisala tudi vse police v omarah. Fantastično, vam rečem! :)  Ko odpreš omaro lepo zadiši. Ne bo verjetno držalo celo leto, ampak po Feng Shuiu je prostor itak živo bitje, ki ga je potrebno ves čas vzdrževati, čistiti in energizirati. Tako, da vse napisano ponovite vsakič, ko se vam zdi, da občutek svežine popušča. :)

Raziskala sem še par ritualov, ki se jih priporoča za svežo energijo, ki so povezani z nepremičnino:

1. POMEČITE STRAN OKRUŠENO IN POŠKODOVANO POSODO, KROŽNIKE IN KOZARCE

To naj bi po Feng shuie črpalo vašo vitalno energijo. Kajti prostor kjer poteka hranjenje je po Feng shuiju simbol zdravlja in blaginje družine.

2. DELOVNE POVRŠINE NAJ BODO ČIM BOLJ ČISTE

S politiko "čiste mize" vstopite v Novo leto. Tudi če nimate časa za generalno čiščenje in pospravljanje, poskrbite vsaj, da bodo delovne površine razbremenjene in čiste.

 

3. NA MIZO POSTAVITE SKLEDO S SVEŽIMI, VELIKI ZDRAVIMI POMARANČAMI IN DRUGIM SADJEM TER OREŠKI

Pomaranče simbolizirajo vitalnost in dobro zdravlje v obliju. Priporočeno jo je pokloniti tudi bližnjim, saj to simbolizira srečo in dolgoživost. Citrusi se po Feng shuiu priporočajo tudi v obliki rastlin v loncih, ki jih postavite v jugo zahodni kot doma.

 

4. ŽELITE PRIVLEČI ALI OBDRŽATI LJUBEZEN...PRIPOROČENO JE...

..iz spalnice dajte stran posteljino s cvetličnim vzorcem...(ne jo metat stran, ni ekološko, samo prestavite jo v gostinjsko sobo oziroma namenite kot postejino za občasne obiske sorodnikov. :) ) in ne spite z glavo v smeri okna, vaš pogled naj bo usmerjen v smeri vrat.

 

5. UMAKNITE IZ NEPREMIČNINE SLIKE, KI PRIKAZUJEJO MUKOTRPNO DELO, TRPLJENJE IN BOLEČINO

Dom opremite z lahkotnimi slikami ljubezni, plesa, veselja in pretoka vode. To so simboli, ki so po Feng Shui priporčeni za slike v svojem domu.

6. UREDITE OKOLICO

Po Feng Shiu odgovornost do prostora seže tudi izven zidov vašega doma. Zapuščeni travniki, zunanjost ter okolica stavbe, odlaganje odpadkov v okolici... Vse je to nekaj kar duši našo vitalno energijo in nam ne bi smelo biti vseeno, kaj gledamo na poti do doma ter v kakšnem okolju bivamo. Zato ne iščite izgovorov, ampak se aktivirajte v svojo skupnost, svet stanovalcev, interesna druženja... in naredite nekaj za boljšo okolje, v katerem bivamo.

7. RAZBREMENITE PROSTOR

Podarite, reuporabite ali primerno odvržite vse kar ne uporabljate ter le duši vaš življenjski prostor. Cel kup je načinov, da to naredite pametno ter ekološko.

 

8. VHODI NAJ BODO RAZBREMENJENI

Po Feng Shiu poleg kuhinje so simbol zdravja tudi vhodna vrata ter vsi vhodi, ki simbolizirajo pretočnost. Nič se ne sme zatikati, preprčevati prehod. Premaknite vse omarice za vrati in ostalo, kar omejuje pretok gibanja tako fizično kot energetsko.

 

Upam, da bo teh nekaj prepostih nasvetov pripomoglo k temi, da boste v 2024 vstopili sveži in razbrmenjeni. SREČNO, SVEŽE IN PRETOČNO  2024!

 

Maja Piljić

 

 

Photo by Matheus Bertelli