ADVICE AND NEWS

KAKO KUPCU PRIREDITI ODLIČEN OGLED NEPREMIČNINE?

22.01.2020
Prvi vtis lahko naredite samo enkrat. Enako velja za nepremičnine. Tržna cena je cena, katero je nekdo pripravljen plačati za vašo nepremičnino in je močno povezana z prvim vtisom. Ko pripravljate nepremičnino za prodajo, stopite iz stanovanja in se po njem sprehodite kot da ste tukaj prvič. To je zares težko. Zato raje prosite nepremičninskega agenta ( ali drugo osebo, ki je v prostoru prvič), da vam pove kaj je za oko moteče in kako pripraviti nepremičnino za prodajo. Morda so potrebni le majhni popravki, da bo prostor hitro videti bolj privlačen in zanimiv.

1. ODSTRANITE SLEDI ZANEMARJENOSTI

Metle pred vrati, pajčevina, stara krpa, okna na katerih je mešanica izhlapele vode in prahu, vlažni in zatohli prostori, ki so posledica neprezračevanja... Bolj kot kakšna praska na parketu, ki je posledica uporabe, so strašljivi sledovi časa. Ker vsak izmed nas ima tudi v trenutnem domu kako prasko, ki je posledica uporabe (te praske so nam domače in jih ponavadi niti ne opazimo). Tiste, ki so posledica neuporabe (pajčevina, vlaga, zatohlost...) to so efekti, ki so bolj strašljivi in manj domači ter nas  prej odvrnejo.

 

2. DODAJTE BARVE/ PREBELITE

Tudi sveže bela je krasna barva.  Prav tako je potrebno vedeti kakšni prostori prenesejo kakšne barve. Majhen in ozek prostor pustite bele, z barvami bi ga zgolj zaprli! Srednje veliki prostori že prenesejo svetle odtenke. Velik prostori pa so udobni tudi v živih barvah, kontrastih.

 

3. V PRAVI MERI ODMERITE DEKORACIJO

Tudi pri tem lahko zaprosite za pomoč 3. osebo. Ko živiš v prostoru se zdijo vsi dodatki smiselni. Posebaj, ker smo na vsakega izmed njih še čustveno nevezani (Ooo kako lepa je vaza, ki mi jo je podaril mož za obletnico. Morda pa čisto zares ne paše v prostor. Morda se nam (zaradi osebe, ki je v ozadju) zdi vaza še lepša, kot je v resnici.). Odvečna in pretirana dekoracija zasiti prostor in ga zapre. Zaradi premalo dekoracije nam nepremičnina deluje hladno. Preveliki kosi dekoracije (npr. velike lončnice) bodo prav tako zmanjšale prostor in so dovoljene le za prostore, ki to lahko prenesejo. Rože na oknih naredijo prostor bolj temačen. Če prostor sam po sebi ni precej svetel, rože na okenski polici ne bodo dosegle želenega efekta.

 

4. VNESITE TOPLINO

Nekaj je arhaičnega v izboru "jame". Poigrajte se z najglobjimi človeškimi občutki. Pred prodajo prenavljate nepremičnino? KAMIN je investicija z učinkom! Stavim, da ima večji učinek kot bazen. Morda ne v enaki meri zviša ceno nepremičnine (ker tudi računati znamo in vemo, da je bazen dražji ter je pod njim več zemljišča :) ), ampak bo imel močan vpliv na željo kupca, da želi imeti ravo to nepremičnino. Če vaša nepremičnina nima možnosti vgradnje kamina (ali vsaj majhne elektirčne pečke, ki posnema kamin),  na rob sedežne položite lepo, debelo oddejo (seveda lično zloženo), na tla položite kožuh živali ali toplo ter kakovostno preprogico.

 

5. OHRANJAJTE LIČEN VIDEZ

Vem, da smo agenti tečni in da vam pripeljemo oglede vsak dan ter da je vsak dan teško ostati 100 %, sej bi lahko samo še čistil pred ogledi. Dogovorite se, da se ogledi strnejo in da so le kak dan v tednu (z izjemo ko druga stran tega ne more), ko imate čas nepremičnino pripraviti na ogled. Ker ogled na katerega se ne pripravimo je v manjši meri lahko uspešen.

 

Vemo, da je pri pripravi lastne nepremičnine težko ostati objektiven. Zato smo vam pripravljeni priskočiti z brezplačnimi nasveti. Prav tako je ena izmed naših storitev tudi Priprava nepremičnine za prodajo, kjer se korenito pozabavamo z vašo nepremičnino, včasih tudi zelo drastično spremenimo razpored pohištva ter prostorov, da so bolj smiselni za potencialne kupce.

 

V kolikor pomoč izkušene in visoko strokovne nepremičninske posrednice, smo vam z veseljem na voljo. Pokličite: 041 643 340.

AVTOR: Maja Piljić