SAVJETI I NOVOSTI

KAKO NAJ SAMSKI MOŠKI PRENOVI/KUPI NEPREMIČNINO, DA BO VŠEČ TUDI BODOČI PARTNERKI?

22.01.2020
Zanimivo vprašanje posebej ker kot nepremičninska posrednica vem, da je tipično moška nepremičnina, precej izključujoča za sobivanje z ženskim spolom. Torej je potrebno loviti ravnotežje med ženskimi in moškimi principi bivanja in opremljanja. Pa poglejmo kaj to predstavlja v praksi?

IZBIRA BARV

Kakšne barvice izbrati, če ste moški in bi radi, da so všeč tudi ženskam, a da se sami ne bi počutili kot, da bivate v Barbie hiši? Zemeljski toni: zlata, rjava,... bela, nevtralne barve,... Z njimi boste najmanj falili. Tudi s sivimi odtenki z dodatkom kakšne močne barve lahko pričarate nekaj čisto prijetnega. Ampak prva varianta je boljša, ker bež, rjava, zlata, bela, siva... so barve, ki delujejo domače, hkrati so nevtralne za oba spola. Piko na i pa lahko vnese ženska oseba, in drzno dodala kak kontrast, svojo barvo, ko vkoraka v vaše življenje. Izogibajte se modri. Je hladna in zelo ne praktična barva za kombinirati in dopolnjevati.

 

NEZAŽELENI DETAJLI

Modri kavč je meni skoraj simbol za man cave. A specifični dodatki so prav tako izredno značilen  znak, predvsem imam v mislih obešene šale navijaškega kluba na steni, krigle s potovanja, pa neonske lučke pod elementi, pod TV-jem…itd (izognite se svetlobnim efektom, zaradi katerih bo vaš dom spominjal na striptiz bar), usnjeni črni kavč, biljardna miza namesto jedilne (tudi to sem že videla)...

No v glavnem če povzamem, moški prostori imajo dve pasti; Da postanejo podobni striptiz baru, ali kakšnim takšnim barskim luknjam in drugo, da so hladni, pusti in zgolj funkcionalni. Med tem ko je prva varianta bolj izključujoča.

 

KAKO BOSTE NAREDILI TUDI FIZIČNO PROSTOR ZA 2

Če imate ogromno kopalnico, je odlična priložnost, da umestite noter dva umivalnika. S tem  boste pokazali, da ste razmišljali, da bo v prihodnje v nepremičnini živelo več aktivnih posameznikov. Garderobna omara v spalnici, ki ima vse dvojno je druga rešilna biljka. Dvojne košare/predale za štunfe, za spodnje perilo, dvojne police, dvojne obešalnike. Naj se ve, da tukaj je še prostora za njeno garderobo. Čeprav verjetno ni. :) V praksi vas bo najverjetneje stisnila na dve polici v kotu, kljub celi garderobni omari...ampak kdo bi zameril ženskemu spolu, z njimi je vse bolj zakomplicirano, a prijetnejše.

AVTOR: Maja Piljić

V kolikor potrebujete pomoč glede opremljanja lastne ali investicijske nepremičnine smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na telefonsko številko: 040 935 415