ADVICE AND NEWS

VIZUALIZIRAJTE SI SVOJ NOV SANSKI DOM

22.01.2020
Sploh še nimate plana o selitvi? Ampak v prihodnje želite živeti nekje drugje? V drugem okolju? Ni vam jasno ne kako in kdaj. Samo obstaja nekje ena tiha, drobna želja? Verjamem, da je moč misli močna stvar! Vizualizirajte si svoj dom.

Na računalniku si ustvarite mapo: MOJ DOM. Pišite kot, da je to že resnica. Ne moj bodoči dom, moj sanjski dom ali moj potencialni dom. Ampak kar konkretno: Moj dom! V sanjah ni prostora za dvome, strahove, gospodarsko situacijo, plačilno listo in negotovosti. Lahko si domišljate, da ste v video igrici, kjer si sestavljate svoj dom, vi pa ste glavni lik. Zberite slikice na spletu, kakšna je vaša dnevna soba, kakšna je vaša kuhinja, kakšna bo vaša kopalnica, kakšna so  otroške sobe, kakšna je okolica... Igrajte se slikami dekoracije...itd. Kakšen pogled imate? Izoblikujte svoj slog in temu slogu naj sledi ureditev prostora. Igrajte se. Igrajte se kot otroci. Boste videli, kako sede, ko date domišljiji prosto pot.

 

Da ne bo vse tako materialistično, dodajte pomemben element: zamišljajte si koliko otrok teka po nepremičnini, koliko otroških sob potrebujete. Tudi če nimate otrok! Pomislite, kakšnega partnera si želite in kakšne bodo njegove potrebe glede nepremičnine. To počnite tudi, če ste samski. Čeprav tudi to, da človek je samski in se je odločil, da bo samski ni tragika. Zamisliti si dom samo zase. Ampak! Ampak naj vsebuje veliko prostorov za goste in veliko mizo za druženja!  Ker ni pomemben stan, ampak dejstvo, da ljudje nismo ustvarjeni, da bi samevali!

 

Ne omejujte se s tem, da so to trenutno le oddaljene sanje. Sanjarite o svoji sanjski nepremičnini. Če ne drugega je prijetno. Zamišljajte si kakšne prostore ima vaš sanjski dom. Kako se v njem želite počutiti. Sestavite svojo mapo...zabavajte se ob tem, spoznavajte svoje želje. In potem na to mapo pozabite! Odložite jo nekam, umaknite jo z namizja.  Pozabite na njo. V glavnem se ne oklepajte te želje. Spustite jo. Naj vse skupaj ostane le prijetno otroško sanjajenje. Prijetno porabljen čas. Vaš čas, ko ste uživali, ko ste okrog in okrog premetavali svoje želje in sanje. Morda vas bo  čez 5- 10 let presenetilo, da nekaj kar je bilo včasih želja je zdaj resničnost. :) Baje veliko ljudi priča takemu poteku, na takšen način. Probati ni greh! Nič ne stane! Pa srečno s sanjami. Morda se na poti uresničitve kje srečamo.

 

V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri sanjske nepremičnine za vas in vaše bližnje, smo vam z veseljem na voljo. Pokličite: 040 620 631.

AVTOR: Maja Piljić